fbpx

Ce sunt crizele epileptice?

Momentele în care ai asistat prima dată la o criză epileptică neașteptată la patrupedul tău, nu vor fi uitate niciodată. O singură criză nu înseamnă epilepsie, dar este de ajuns să fie nevoie de o consultație la medical tău veterinar.

O criză epileptică este rezultatul unei activități excesive, anormale și hipersincrone în creier. În general animalul își pierde starea de conștiență, cade, devine rigid, apoi începe să pedaleze, poate saliva în exces și poate pierde urina, dar crizele pot îmbrăca multe alte forme.

În ceea ce privește recunoașterea crizelor, este important de știut că aspectul crizelor epileptice poate să difere foarte mult. De la simptomele simple, cum ar fi, câinele sau pisica își întrerupe activitatea și rămâne blocat și aresponsiv timp de câteva secunde, până la simptomele mai complexe, precum pierderea stării de conștineță, cădere, mișcări involuntare, salivare excesivă etc, manifestările unei crize epileptice poate varia pe o scală foarte largă. Astfel crizele epileptice pot fi clasificate în mai multe categorii. În cazul în care observi comportament anormal și involuntar la câinele tău sau la pisica ta, nu aștepta, programează-te la un consult neurologic, pentru a identifica problema. O patologie identificată în timp, are mai mari șanse să răspundă la tratament.