fbpx

Despre noi

Despre Demed

Neurologie Veterinară

Medicina veterinară este cel puțin la fel de vastă și de copleșitoare ca și medicina umană. Nimeni nu poate fi capabil să acopere toate patologiile, posibile să diagnosticheze sindroame complexe și să asigure tratament specific.

De aceea DEMED a decis să fixeze standard de competență și de performanță într-un domeniu bine delimitat: neurologia veterinară. Acesta este și motivul pentru care investim energie și timp, constant, în cursuri de perfecționare și educație medicală continuă în străinătate: Budapesta, Hannover, Leipzig. Demed a înființat primul cabinet dedicat epilepsiei veterinare și monitorizării EEG din România în 2015. Cu mândrie împărtășim bucuria că am putut schimba în bine calitatea vieții a multor pacienți și proprietarilor lor.

 

Despre Dr. Demény Helga

Am copilărit înconjurată de animale și nu știam prea mult despre viață când m-am decis că vreau să fiu medic veterinar. Nu m-am văzut niciodată făcând altceva, așadar am absolvit Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca în anul 2017. Datorită unei colaborari cu Dr. Bogdan Florea, medic uman neurolog, specializat în epileptologie, încă din studenție am aprofundat acest domeniu și am aplicat în medicina veterinară, cele învățate din neurologia umană.

Am convingerea că niciodată nu voi ști cât mi-aș dori, așadar pe parcursul anilor mi-am perfecționat constant pregătirea prin stagii de practică în Clinica de Epilepsie Umană Filadelfia – Dianalund, Clinica Veterinară Primavet, Departamentul de Neurologie al Universității de Medicină Veterinară din Hanovra (Echipa Prof. Dr. Andrea Tipold), si Departamentul de Neurologie al Universitatii din Leipzig (Echipa Prof. Dr. Thomas Flegel).

De asemena în 2022, am susținut teza de doctorat la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca cu un subiect dedicată epilepsiei la animale mici.

Pentru că am convingerea, că pregatirea în acest domeniu, nu se termină niciodată, momentan sunt înscrisă la cursul de certificare în specialitatea neurlogiei veterinare la Universitatea din Luxembourg, prin programul ESAVS.

Experiența în domeniu

  • 500 de pacienți cu epilepsie sub tratament
  • Peste 350 de animale cu crize controlate
  • Mai multe stagii de practică în domeniul epileptologiei veterinare la clinici de specialitate din străinătate (Ungaria, Germania, Danemarca)